Lysande kombo: drick öl och rädda världshaven!

Publicerad av: News 55

Nu är det allvar om jorden ska klara sig. Varje initiativ för klimatet är viktigt – och det här är ett av de trevligaste: drick öl!

 

Det nya ölet Ocean Beer har två egenskaper 1) ju mer som säljs av det, desto mer pengar går till att rädda världshaven och 2) det är gott.


Ocean Beer finns redan i flera europeiska länder, och nu håller det på att introduceras i Sverige.


Jag har provdruckit det och tycker att det har en fin, frisk smak med lagom beska och fyllighet. Och upplevelsen förhöjds avsevärt av att hundra procent av vinsten går till marin miljövård.

 

Storyn bakom havets eget öl är rätt festlig: det var tre inbitna surfarkompisar från Spanien, Portugal och Sydafrika som såg hur stränderna blev alltmer nedskräpade och förorenade. Över en öl efter ett surfpass kom de på idén att samla in pengar till att skydda och rena havet.

 

Initiativet togs om hand av Carolina Manhusen Schwab, som är svenska och numera bor i Madrid, och Fernando Escribano, som är både bryggmästare och professor (!) vid univeritetet i Maryland.


Sen ett halvår är Ocean Beer en stiftelse, med Carolina som ordförande, som redan hunnit stötta ett antal projekt: bland andra ett som handlar om att minska sjöfartens koldioxidutsläpp, ett som bygger kemikaliefria toaletter utan vattendrift och ett till förmån för hotade kaskelotvalar i Medelhavet. Och mer väntar.

Ocean Beer finns som lager, gourmetlager, IPA och alkoholfritt. Lagerölen framställs på ett klosterbryggeri i Tyskland, IPA:n bryggs i Madrid. De har redan hunnit få flera priser i olika öltävlingar. Själv älskar jag lager men korkade just upp en IPA och måste säga att jag gillar den mycket: den har en humlemättad, frisk, somrig smak.


Och så skönt att kunna dra i sig en bira med riktigt gott samvete

Choose your brand to protect what you love.

100% FOR THE OCEAN