Drick öl och rädda haven samtidigt

Publicerad av: Dagensps

Ocean Beer tillverkar hållbar öl och använder hela vinsten till att rensa skräp i havet. Nu kommer den populära ölen till Sverige, rapporterar Båtliv.

 

Ocean Beer vill att människor ska kunna dricka öl och rädda världen samtidigt. Grundarna kom på idén till Ocean Beer när de surfade tillsammans och blev illa berörda av allt skräp. Då uppstod målet att tillverka hållbar och god öl för att kunna finansiera rensning i havet.

 

Prisbelönt
Ölen är dessutom prisbelönt. I år vann Ocean Lager Concours International i Lyon och Surfer IPA har vunnit guld två gånger i Meininger’s International Craft Beer Awards. Förutom lager och IPA finns även ett alkoholfritt alternativ.

 

Ocean Beer har redan introducerats i Portugal, Storbritannien och Spanien. Nu kommer den till Sverige.

 

Hela vinsten till havet
Carolina Manhusen Schwab är en av Ocean Beers medgrundare och är även ordförande för Ocean Born Foundation, den bidragsgivande organisationen.

 

“Vi jobbar för att öka takten i arbetet med att bevara och återställa haven. All vinst från den expanderande ölförsäljningen går till att skydda och rensa haven från plast och annat skräp. Tack vare den ökade konsumentmakten kan i dag nästan alla göra mer klimatsmarta val för att bidra till ett bättre samhälle. De som väljer Ocean Beer gör ett aktivt val för en bättre och renare havsmiljö”, säger hon i ett pressmeddelande.

 

Ölen tillverkas på ett hållbart sätt och är ekologisk med naturliga ingredienser.

 

”Gör allt vi kan”
“Rent vatten är en avgörande fråga för hela mänskligheten. Nästan varje vecka kommer nya rapporter om allt skräp som förpestar våra hav. Det är en utmaning för alla i Sverige, Europa och hela världen. Genom Ocean Beer gör vi allt vi kan för att rensa upp och stoppa den här utvecklingen”, fortsätter Manhusen Schwab.

Choose your brand to protect what you love.

100% FOR THE OCEAN