Ocean Beer tar upp kampen mot skräpet i haven

Publicerad av: Gourmet

Ocean Beer är en ekologisk hantverksöl som med hjälp av 100% av sin vinst tar upp kampen mot skräpet i haven och på våra stränder.

 

Hantverksölen har redan vunnit flera priser och har nu även lanserats i Sverige. Under sin svenska lansering så lanserades en helt ny öl, Gourmet som kompletterar deras utbud med deras Surfer IPA, Ocean Lager och Ocean 0,0%. Bryggmästare Fernando Escribano som har skapat Ocean Beers öl är även adjungerad professor vid Marylands universitet. Han har doktorerat i både djurvetenskap vid Iowa universitet och i jordbruksteknik vid Madrids tekniska universitet och har 25 års erfarenhet av foderindustrin och den akademiska världen.

 

Tre surfarkompisar


Det hela började med tre surfarkompisar från Spanien, Portgal och Sydafrika som gemensamt bestämde sig för att göra något åt hur vattnet de surfade i skulle kunna bli bättre, och idéen om att skapa en öl för att få in pengar till detta var född. 2020 lanserades Ocean Beer som nu även finns i Sverige på utvalda restauranger, barer och via Systembolaget.

 

– Vi jobbar för att öka takten i arbetet med att bevara och återställa haven. All vinst från den expanderande ölförsäljningen går till att skydda och rensa haven från plast och annat skräp. Tack vare den ökade konsumentmakten kan i dag nästan alla göra mer klimatsmarta val för att bidra till ett bättre samhälle. De som väljer Ocean Beer gör ett aktivt val för en bättre och renare havsmiljö, säger svenska Carolina Manhusen Schwab, medgrundare av Ocean Beer och ordförande för Ocean Born Foundation.

 

Ölflaskorna anlände till Skanör i ett klassiskt skepp med anor från 1700-talet

Choose your brand to protect what you love.

100% FOR THE OCEAN